
Collega’s aan het woord
Ans is al 19 jaar hét vertrouwde gezicht in het restaurant
Ans (74) begon negentien jaar geleden als vrijwilliger bij Mennistenerf. Haar tante, destijds bewoner, tipte haar over een open plek bij het koffierondje. “Ik dacht: waarom niet? Ik woon alleen en het leek me gezellig.” Inmiddels is Ans niet meer weg te denken.
Van koffierondje tot avondrestaurant
Ans is gemiddeld 24 uur per week op Mennistenerf te vinden. Soms draait ze een hele dag van 11 tot 19 uur, op andere momenten helpt ze een paar uurtjes in de ochtend of avond. “Tussen de middag serveer ik in het restaurant de warme maaltijd, en ’s avonds help ik in het avondrestaurant voor aanleun- en wijkbewoners. Het is altijd gezellig.”
Elke dag vers
Wat Ans bijzonder waardeert, is de kwaliteit van het eten. “Er wordt elke dag vers gekookt in onze eigen keuken. Of het nu lasagne is of boeuf bourguignon – het is altijd heerlijk. En dat weet ik, want ik eet op mijn werkdagen zelf ook mee.”


‘Het contact maakt het waardevol’
Het leukste aan haar werk? “Het contact met de bewoners. We maken vaak grapjes met elkaar en hebben het gezellig. Maar ook onderling is het leuk: we hebben een fijn team van vrijwilligers. Regelmatig gaan we samen uit eten of drinken we een borreltje bij iemand thuis. Dat maakt het vrijwilligerswerk nóg leuker.”