Eva Bakker

Collega’s aan het woord

Eva brengt gezondheid naar Mennistenerf

Eva Bakker is eerstejaars Diëtiek-student aan de Vonk in Castricum en liep onlangs zes weken stage in de keuken van Mennistenerf. Daar leverde ze een bijzondere bijdrage aan de maaltijden voor de bewoners: “Ik maakte een linzensoep met veel ijzer en vitamine D en een gezonde aardbeienmousse met vers fruit. Dat viel gelukkig in de smaak!”

Een heel leuk team

Tijdens haar stage kreeg Eva meer dan genoeg te doen om de medewerkers te helpen bij de dagelijkse werkzaamheden. Ze hielp mee in de keuken, bracht maaltijdboxen rond bij de bewoners en schepte eten op in het restaurant. “Doordat ik mee mocht lopen op verschillende afdelingen binnen de keuken, heb ik veel geleerd”, vertelt ze enthousiast. “Iedereen was heel aardig, het is een heel leuk team.”

Nieuwe gerechten

Als Diëtiek-student verrichte Eva meer dan alleen hand- en spandiensten binnen de keuken. Ze dacht na over hoe ze de bewoners, weliswaar op een gezonde manier, kon verwennen met creatieve maaltijden. “Voor ouderen is het erg belangrijk om voldoende ijzer en vitamine D binnen te krijgen. Daarom maakte ik een linzensoep met als ingrediënten rode linzen, wortel, ui, knoflook, water en wat kruiden. Die viel gelukkig in de smaak.”

Zorggroep Zaanstreek Mennistenerf
Zorggroep Zaanstreek Pennemes

Erg lekker!

“Samen met kok Jos bedacht en maakte ik de nieuwe gerechten”, gaat Eva verder. “Vanuit mijn opleiding focus ik veel op gezond eten, dus ook het toetje moest dat zijn. Daarom kozen we voor aardbeienmousse, met daarop een laag vers fruit en dáárbovenop wat yoghurt. De bewoners vonden het erg lekker! Volgend jaar loop ik stage bij een sportschool, hopelijk wordt dat net zo leerzaam als deze stage.”